T:mi Veijo Uusitalo
tuotekuva1 maitotaksi ruokinta-automaatti hygienia-asema iglu garden iglu lampaan ruokinta elvytyspumppu vasikkatakki vasikkavaunu

Holm & Laue on vuodesta 1991 lähtien työstänyt kaikkein nykyaikaisinta ruokintateknologiaa vasikoiden vahvistamiseen keskittyvässä kasvatuksessa. Nykyään nämä vahvat ja säänkestävät järjestelmät ovat perusteena työvoimaa säästävälle ja terveelliselle vasikankasvatukselle sadoilla maatiloilla.

Prof. Dr. H.-J. Laue ja H. J. Holm (Dipl.lng.. FH) keksivät nyt jo käytännössä hyväksi havaitun H & L -punnitsemisteknologian kasvun ihanteelliseksi kontrolloimiseksi ja maidon tehokkaaksi jakamiseksi. Molemmat heistä ovat jo pitkän aikaa olleet tekemisissä kaiken ruokintaan liittyvän kanssa. He ymmärtävät työn vaikeuden, koska molemmilla on maataloustausta ja molemmat ovat aloittaneet uransa navetassa työskentelemällä.


Hyväksi havaittu tuotesarja

Holm & Laue tarjoaa ihanteellisia ratkaisuja kaikille navetoille käytännössä kokeilluilla ja hyviksi havaituilla tuotteillaan. H & L tarjoaa sekä yksittäisiä koneita lisävarusteineen että suuria järjestelmiä suuria karjalaumoja varten.

H & L -laitteet ovat kaikkein korkeimpien ruokintateknologistenvaatimusten mukaisia. H & L:n erityisen samanaikaisen juottamisen joustavan aikatauluohjelman lisäksi asiakkaat kehuvat ruokintajärjestelmän yhtenäistä ja helposti puhdistettavaa rakennetta, jonka ansiosta laitteet voidaan säännöllisesti puhdistaa puhtaalla vedellä. Holm & Laue -järjestelmät suojaavat hyvin kärpäsiltä, pölyltä ja jäätymiseltä, millä on myös suuri merkitys laitteen rakenteen lujuudelle. Monet maanviljelijät arvostavat H & L -ruokitateknologian laatua, ja siitä tulee jatkuvasti suositumpi.

joka tarjoaa parhaimmat ratkaisut

H & L Milk Taxi

alkuun maitotaksi

Yksinkertainen vasikoiden syöttömahdollisuus Holm & Laue on työstänyt vuodesta 1991 lähtien nyky- aikaisinta, tulokseen keskittyvää vasikoiden ruokinta- tekniikkaa. Useat maataloustuottajat ovat oppineet arvostamaan H & L:n käytännössä testattujen tuotteiden laatua. Maitokarjan ja vasikoiden kasvatusta harjoittavilla tiloilla mietitään usein, juottaako vasikat käsin, juoma- automaateilla vai jollakin muulla tavalla. H & L:n Milktaxi -juottolaite on optimaalinen ratkaisu vasikoiden syöttämiseksi juottoämpäreistä. Milktaxi-juottolaite on ruostumattomasta teräksestä valmistettu, jossa on pyörät ja jolla on mahdollista sekoittaa ja annostella maitoa vasikoille. Sekoitus- ja annostelutekniikan yhdistäminen ja neljä suurta ilmarengasta takaavat hyvän liikkuvuuden ja tekevät mahdolliseksi Milktaxi-laitteen joustavan käytön kaikilla maitokarjaa kasvattavilla tiloilla.


Vakiomalli

Milktaxi-juottolaitetta on saatavana 100, 150 tai 260 litran ruostumattomasta teräksestä valmistetulla säiliöllä. 100–150 litran malleissa on neljä ilmarengasta käsijarrulla. Kaksi suurta kahvaa helpottavat ohjausta. 260 litran Milktaxi-mallissa on alustana minitraktorin tai puutarhatraktorin vedettävä perävaunu. Siten myös suurilla tiloilla maidon kuljettaminen vasikoiden luo onnistuu ongelmitta. Kansi estää maidon läikkymisen myös silloin, kun tie on epätasainen. Mukana olevalla lämpömittarilla maidon lämpötila säiliössä voidaan tarkastaa milloin vain.

Maidonkorvikkeiden sekoittaminen

Nopea ja yhtenäinen sekoittaminen on hyvin tärkeää maidonkorvikkeita käytettäessä. Huonosti liuennut jauhe saattaa aiheuttaa vasikoille vaikeaa ripulia. Milktaxi-laite on varustettu tehokkaalla pohja sekoittimella, joka sekoittaa maidonkorvikkeen muutamassa sekunnissa. Optimaalinen sekoitustulos on vasikoiden terveyden perusta.

Täysmaidon lämmittäminen

Jos maito on jäähtynyt liikaa, suositellaan kuumennusvastuksen käyttämistä. Helposti säädettävä termostaatti säätelee juottolaitteen pohjassa olevaa kuumennus vastusta. Siten maito voidaan lämmittää hitaasti ja pohjaan palamatta.

Oikean maitomäärän annosteleminen vasikoille

Akkukäyttöisellä pumpulla ja annosteluputkella maito johdetaan helposti juottoämpäreihin. Kääntyvällä annostelijan varrella voidaan annostella ämpäriin etukäteen määrätty maitomäärä. Akun ansiosta ei tarvita sähkövirtaa. Myös vasikkalaan ajettaessa maitoa voidaan kierrättää säiliössä pumpun avulla ja estää siten maidonkorvikkeen muuttuminen epäyhtenäiseksi.

Juottolaite on helppo puhdistaa

Syöttämisen jälkeen täytä H & L Milktaxi kuumalla vedellä ja lisää puhdistusainetta. Samalla kun pumppu pumppaa pesuliuosta säiliössä, säiliö voidaan puhdistaa helposti harjalla. Tyhjennä sen jälkeen juottolaite 1 1/4-tuumaisen hanan kautta.

H & L siirtolaite EL-AN

Laitteen työntäminen saattaa olla raskasta epätasaisella tiellä tai jos säiliö on hyvin täynnä. 100 ja 150 litran Milktaxi-malleihin on saatavana Holm & Laue -yhtiön ajojärjestelmä EL-AN. Akkukäyttöisen vetoakselin avulla juottolaitteen kanssa on mahdollista liikkua jopa kaltevien pintojen yli. Juottolaitetta liikutetaan eri nopeuksilla ohjaustangosta edes takaisin. Vasikoiden syöttäminen on siten todella helppoa.

Vasikoiden ruokintalaite H & L 100

alkuun

PDF esite

maitotaksi

Vasikoiden ruokintalaite H & L 100 tarjoaa vastauksen nykyaikaisen vasikankasvatuksen vaatimuksiin

Juoman lämpötilan on oltava täsmälleen oikea

H & L 100 -laitteella voidaan säätää automaattisesti maidon lämpötilaa. joka perustuu juottokarsinan ja sekoittajan välisiin eroihin, ympäristön lämpötilaan, haluttuun maidon lämpötilaan ja edellisestä karsinassa käynnistä kuluneeseen aikaan. Ei säädetä sekoituksen lämpötilaa, vaan tutissa olevan maidon lämpötilaa.

Standardoitu jäätymätön järjestelmä.

Standardisuoja jäätymistä vastaan on taattu itseaktivoituvalla jäätymissuojaohjelmalla.

Automaattinen pesu

Kone pesee itsensä ja letkut kahdesti vuorokaudessa automaattisesti +60 asteisella vedellä ja pesuaineella. Pesuajankohdat voidaan määritellä tarpeen mukaan.

Imemisletkun huuhtelu jokaisen käytön jälkeen

Lämpimän huuhteluveden imee joko vasikka tai sisään rakennettu pumppu. Se takaa sen, ettei seuraavan vasikan tarvitse juoda seisonutta vettä.

Maidon automaattinen imu tuttiin

Jopa siinä tapauksessa, että sekoittajan ja juottokarsinan välimatka on yli 8 metriä, kulkee vasta valmistettu maito varmasti juottajaan. Vasikka saa maidon jo ensimmäisen imaisun jälkeen, eikä sen tarvitse imeä ilmaa. Juominen on terveellisempää ja nopeuttaa oppimisvaihetta.

Ikään perustuvan ruokintalämpötilan vähentäminen

Ruokintalämpötilaa on mahdollista vähentää automaattisesti vasikoiden iän mukaisesti. Mikäli käytetään kahta sekoittajaa ja kahta juottajaa, voivat vasikat juoda samanaikaisesti lämpötilaltaan erilaisia sekoituksia. Tämän etuna on pienempi energiakulu vasikkaa kohtaan, edullisen lisärehun syöttö varhaisessa iässä ja siten pienemmät kasvatuskustannukset.

Standardoitu kärpässuoja

Reijitetty suojakansi estää kärpästen pääsyn sekoittimeen ja jauho- ja nesteensyöttäjään. Se toimii myös kahden sekoittajan ollessa käynnissä samanaikaisesti.

Laadukkaan juoman valmistus

Juomajauhe sekoitetaan +55 asteiseen veteen jolla varmistetaan juomajauheen liukeneminen veteen. Tämän jälkeen juoma-annos jäähdytetään oikeaan lämpötilaan kylmällä vedellä. Loppusekoituksessa annokseen lisätään mahdollisesti tarvittavat lääkeaineet ja lisävitamiinit.

Suuri jauhotilavuus ja matalalla sijaitseva täyttöaukko

Jauhosailiöön mahtuu jopa 50 kg maitojauhetta. Se merkitsee, ettei yhdenkään vasikan tarvitse juoda pelkkää vettä sen vuoksi, että jauhe olisi loppunut. Viikonloppuisin säiliötä on täytettävä vain muutaman kerran. Vaikka säiliö on suurikokoinen, sijaitsee täyttöaukko vain 112 cm:n korkeudella, joten uuden maitojauhe-pussin kaataminen säiliöön on helppoa.

Helppo käsittely

H & L 100 -ohjausjärjestelmä on tarkoitettu erityisesti vasikoiden kasvattamiseen. Ohjausjärjestelmän käyttö on erittäin tärkeää. Näytön helppojen ohjeiden ansiosta ei tavallisesti tarvitse edes lukea ohjekirjaa.

Erityinen valvontajärjestelmä työn sujumiseksi

Syöttöohjelma on optimoitu useiden pitkäaikaisten kenttäkokeiden aikana. H & L:n joustava ajankäyttöjärjestelmä on ainutlaatuinen. Se takaa juottamiskertojen jakautumisen tasaisesti koko päivälle, minkä ansiosta juottajien lähelle ei synny tungosta tiettyinä aikoina.

Kaunis, helposti huollettava ja ergonominen muotoilu

Muodoiltaan pyöreä H & L 100 ei ole pelkästään miellyttävä katsella, vaan myös helppo puhdistaa. Korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko takaa pitkän käyttöiän vaikeissakin olosuhteissa. Suuren näytön ansiosta karjankasvattajan on helppo valvoa tietoa. Vasikoiden luettelossa näkyy esimerkiksi yhtä aikaa 4 eläimen tiedot.

Vahva ja säänkestävä pitkäaikaiseen käyttöön

H & L on säänkestävä, mikä merkitsee sitä, että sitä voidaan käyttää myös ulkona. Tämä taas merkitsee esimerkiksi myös sitä, että käyttökauden päätyttyä se voidaan puhdistaa letkulla ja harjalla myös ulkona.

Ruokintalaite H & L 100 on ihanteellinen ratkaisu sekä karjankasvattajan että vasikoiden näkökulmasta.

Hygienia-aseman esittelyvideo

Linkki videoon

alkuun

Iglusysteemi

alkuun Lamb Feeding

Terveellinen ulkoilma-asunto

Kaikkialla maailmassa voidaan kasvattaa vasikoita luonnollisesti ulkoilmassa. Tämä on ainoa tapa jolla saadaan alusta alkaen alhainen bakteerikuorma ja hyvä terveys. Vasikat pystyvät helposti sopeutumaan muuttuviin ilmasto-olosuhteisiin. Amerikassa tämä on ollut käytössä jo vuosikymmeniä. Koska on hyvin aikaa vievää käsitellä vasikoita yksitellen, ovat viljelijät ympäri maailmaa etsineet tapaa jolla luonnollinen ilmasto ja ryhmäasumisen saadaan tehokkaaksi. Tuloksena on H & L Iglu, jossa jopa 15 vasikkaa voivat kehittyä terveellisesti.

Useat maitolehmien kasvattajat valittavat navetan sisäilmasta ja lisääntyneistä taudinaiheuttajista erityisesti silloin, kun vasikoita syntyy vuoden ympäri. Tämä on myös vasta rakennettujen nykyaikaisten navetoiden ongelma. H & L:lle oli tämä riittävä syy ongelman pohtimiseen. Kahden johtajan huomiot ja omakohtaiset kokemukset johtivat suurien vasikkaiglujen luomiseen. Igluilla on jo vuosia käytettyihin yksittäisiin igluihin verrattuna suuria etuja. Korkea hinta ja jokaisen yksittäisen iglun siivoamiseen kuluva työaika ja tehoton sangosta syöttäminen johtivat iglujen vähäiseen suosioon maanviljelijöiden parissa. Koska H & L 100 -edelläkävijät olivat alusta saakka säänkestäviä, oli täysin luonnollista luoda järjestelmä suurien ryhmien ulkona pitoon suurissa ryhmäigluissa. Tulosta voidaan pitää onnistuneena. H & L Igloo-System vasikoiden ympärivuotiseen ulkona pitämiseen

Lamb Feeding

alkuun Lamb Feeding

Helpota elämääsi hanki Lamb Feeding ruokintalaite

H & L Calf Jacket

Vasikoille oma suojavaruste

vasikkatakki alkuun H & L Calf Jacket takki on valmistettu useista tekstiili kerroksista, on ulkopuolelta vettähylkivä, ja mahdollistaa kehon kosteuden tunkeutumisen ulospäin. . H & L: n Calf Jacket on helppo asentaa vasikalle. Se voidaan säätää kahdella soljella sopivaksi erikokoisille vasikoille. H & L: n Calf takki voidaan turvallisesti pestä pesukoneessa 30 ° C.

H & L Calf Garden

Vasikat kasvavat ulkona ja ovat terveempiä ja kestävämpiä sekä vastustuskyky kehittyy. Siksi yhä useammat asiantuntijat suosittelevat igluasumista ulkoa heti syntymän jälkeen!

Kuivikkeita on oltava riittävästi ja ruokavalio-ohjelma sopusoinnussa vastaamaan korkeampaa energian kulutusta. On tarkoituksenmukaisempaa pitää vasikoita ulkona. Käyttämällä H & L vasikkatakkia vältetään hypotermia.

alkuun

Tulossa tietoa enemmän vasikkatarhasta.

H & L Vasikkavaunu

alkuun H & L Vasikakäru

Helppoon ja turvalliseen vasikoiden siirtoon.

Holm-Laue.com

Tutustu tarkemmin